View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
hopsa
|
Posted: 2010-08-17, 16:53 Post subject: Dominikana czy Sri Lanka? Co polecacie? |
|
|
Witam,
zastanawiamy si? z m??em nad zimowym urlopem. Z bardziej egzotycznych miejsc byli?my ju? w Egipcie i w Tunezji i tym razem postanowili?my ruszy? nieco dalej :) Jak do tej pory jeste?my bardzo zadowoleni z us?ug Orbis Travel (i woleliby?my nie zmienia? biura bo s?yszeli?my o paru nieciekawych sytuacjach w innych biurach), wi?c zacz?li?my szuka? na ich stronie i znale?li?my 2 ca?kiem niez?e oferty, zastanawiamy si? tylko, czy op?aca si? jecha? na Dominikan? na tydzie?? z tego co widzimy za porównywaln? cen? mamy 10 dni na Sri Lance, a 3 dni urlopu robi? du?? ró?nic?, tymbardziej ?e chceliby?my sp?dzi? ten urlop do?? aktywnie, nie tylko bycz?c si? na pla?y.
I tutaj pytanie, która oferta jest lepsza dla ma??e?stwa lekko po 40stce, umiarkowanie poszukuj?cego przygód? :) Na razie par? miesi?cy w mojej wymarzonej Mongolii nie wchodzi w gr? i musz? si? przyzna?, ?e i o Sri Lance i o Dominikanie mam raczej blade poj?cie - jedziemy w ciemno, chcemy troch? po?azi?, troch? pozwiedza?, troch? wygrza? ko?ci :) Prosimy o opini? bardziej do?wiadczonych podró?ników! |
|
Back to top |
|
 |
zypolek Administrator

|
Posted: 2010-08-18, 07:26 Post subject: |
|
|
Zdecydowanie Sri Lanka. Dlaczego? Przede wszystkim z tego wzgl?du, ?e mo?ecie zobaczy? wiele pi?knych miejsce. Dominikana to po prostu wyspa. Wprawdzie klimatyczna, ale tylko wyspa... |
|
Back to top |
|
 |
hopsa
|
Posted: 2010-08-18, 22:25 Post subject: |
|
|
Bardzo dzi?kuj? za sugesti? :) Dzi? troch? bardziej przejrza?am poszczególne oferty lotów na Sri Lank?, widz? ?e za podobn? cen? mogliby?my dotrze? w ró?ne miejsca (Negombo, Beruwela, Induruwa) - która z tych miejscowo?ci jest najmniej turystyczna? Je?li ju? zdecydujemy si? na podró? "w dzicz" to chcieliby?my wycisn?? z tego jak najwi?cej, cho? na chwil? odetchn?? od Europy... |
|
Back to top |
|
 |
hopsa
|
Posted: 2010-08-24, 17:48 Post subject: |
|
|
podnosz? temat bo zale?y mi na odpowiedzi, mo?e kto? si? wypowie w kwestii tych miast? :) |
|
Back to top |
|
 |
yaska
|
Posted: 2010-08-26, 11:23 Post subject: |
|
|
Witam, znajoma by?a w zesz?ym roku na Sri Lance na wyje?dzie szkoleniowym, by?a zachwycona, wi?c moim zdaniem dokonali?cie dobrego wyboru :) Je?li chodzi o "dzicz" to, z tego, co widzia?am na zdj?ciach, jest wsz?dzie poza miastami, wi?c chyba nie ma znaczenia w które miejsce si? wybierzecie... a tak z ciekawo?ci jaka w ogóle jest cena takiego wyjazdu? |
|
Back to top |
|
 |
hopsa
|
Posted: 2010-08-26, 12:49 Post subject: |
|
|
dzi?ki Yaska za odpowied?, ju? praktycznie zdecydowali?my si? na t? Sri Lank? :) zimowe oferty Sri Lankowe to oko?o 4500z? na ?ebka chocia? patrz? od d?u?szego czasu i cz?sto zdarzaj? si? ta?sze :) teraz widz? ?e jest jedna dobra 10ciodniowa a? w tej cenie mniej wi?cej, sprawd? sobie na stronie Orbis Travel jakby? chcia?a bo zbyt ?wie?a tu jestem i link mi si? nie poka?e :) |
|
Back to top |
|
 |
HotelOrlik_pl

|
Posted: 2010-09-13, 09:42 Post subject: |
|
|
Chyba zale?y na jak d?ugo si? wyje?d??,ale z racji sporej odleg?o?ci to uwa?am,?e najbardziej optymalny jest wyjazd 14 dniowy. I oczywi?cie równie? wybra?bym, Sri Lanke. _________________ Hotel Orlik - Krynica Zdrój ! Noclegi, Kwatery |
|
Back to top |
|
 |
yaska
|
Posted: 2010-10-16, 17:57 Post subject: |
|
|
uuu... troch? nie na moj? kiesze? ;)
ale ostatnio Indie chodz? mi po g?owie, w Itace oko?o 3000 z? od osoby, chyba nie jest drogo, co? |
|
Back to top |
|
 |
SunANDSnow
|
Posted: 2010-11-08, 15:58 Post subject: |
|
|
3 ty? z? od osoby na wycieczke do Indii to stosunkowo nie drogo,w sezonie ceny dochodz? do 6 ty? zl za jednego uczestnika,wiec chyba warto. A same Indie to pi?kny i troch? tajemniczy kraj. |
|
Back to top |
|
 |
moska

|
Posted: 2010-11-13, 22:55 Post subject: |
|
|
yaska wrote: | uuu... troch? nie na moj? kiesze? ;)
ale ostatnio Indie chodz? mi po g?owie, w Itace oko?o 3000 z? od osoby, chyba nie jest drogo, co? |
a co w takiej ofercie jest zawarte?
w sumie niebawem powinny wyj?? nowe wakacyjne ju? oferty wi?c cena tez mo?e ulec zmianie. |
|
Back to top |
|
 |
yaska
|
Posted: 2010-11-16, 12:18 Post subject: |
|
|
no w?a?nie czekam na nowe katalogi maj? by? pod koniec miesi?ca, z tego co s?ysza?am...
a w tej cenie by?y 2 posi?ki, hotel 3*, last minute wyjazd w grudniu, o ile dobrze pamietam |
|
Back to top |
|
 |
HotelOrlik_pl

|
Posted: 2010-12-24, 16:28 Post subject: |
|
|
3 ty? z? od osoby,to jak na wycieczk? do Indii naprawd? bardzo niewiele. Czy jest to wycieczka z zakwaterowaniem i wy?ywieniem? Je?eli tak,to moim zdaniem jak najbardziej warto. W sezonie letnim b?dzie kosztowa?a jakie? 6 tys z?. _________________ Hotel Orlik - Krynica Zdrój ! Noclegi, Kwatery |
|
Back to top |
|
 |
moska

|
Posted: 2011-01-06, 19:58 Post subject: |
|
|
To teraz w ofercie last minute w Itace maj? Sri Lank? za 2989z?. ja by?am mega zaskoczona. wczasy 9 dniowe, 2 posi?ki.
te? bym wybra?a Sri Lank? :D |
|
Back to top |
|
 |
SunANDSnow
|
Posted: 2011-01-12, 10:37 Post subject: |
|
|
No je?eli cena jest taka atrakcyjna,to nie ma si? and czym zastanawia?,zdecydowanie Sri Lanka! W wakacje mo?e nie by? takiej oferty i ceny pójd? 2 krotnie w gór?. |
|
Back to top |
|
 |
moska

|
Posted: 2011-01-15, 22:43 Post subject: |
|
|
W sumie nie jest to takie pewne. Oferty Last minute pojawiaj? si? ca?y czas.. tylko trzeba byc przygotowanym na wyjazd w bardzo nied?ugim czasie. Trzeba ?ledzi? oferty na bie??co. |
|
Back to top |
|
 |
|