Forum turystyczne serwisu www.turysci.info Strona Główna Forum turystyczne serwisu www.turysci.info
Kurorty, hotele, biura - opinie w jednym miejscu!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dopłaty paliwowe
Autor Wiadomość
daria

Wysłany: 2008-07-01, 19:19   Dopłaty paliwowe

Czy słyszeliście coś o dopłatach paliwowych? Ja właśnie wyczytałam na necie, że do wyjazdy ze sku-club do maroka muszę dopłacić ponad 300 zł :/ czy to prawda? czy tak jest we wszystkich biurach?

zypolek
Administrator

Wysłany: 2008-07-03, 11:20   

Niestety, ale dopłaty paliwowe są i to we wszystkich biurach, a nie tylko Sky-Club . Co niektórzy mądrzejsi wykupili ubezpieczenie od stałej ceny wyjazdu bez wpływu możliwych dopłat, ale oczywiście większość osób nawet nie wie o istnieniu tego. Ja również będę musiał dopłacać do wyjazdu do Egiptu, i to niestety kilka ładnych stów, ale cóż na to poradzić :/

monia

Wysłany: 2008-07-03, 18:16   

Wiecie może ile wynoszą te dopłaty paliwowe w innych biurach?

arnold

Wysłany: 2008-07-15, 18:42   

zależy od firmy, niektórzy postąpili bardzo wporządku inni niestety dużo gorzej, np taki grecos zwolnił z dopłat tych którzy zakupili wyjazd first minute, inne biura dzieliły się kosztami na pół, najgorzej jest niestety ma triada oraz sky-club, z tego drugiego ja korzystam :-?
Ostatnio zmieniony przez zypolek 2008-07-15, 19:10, w całości zmieniany 2 razy  

pyciek

Wysłany: 2008-07-17, 10:49   

Z tymi opłatami to jest jakaś masakra, oczywiście przy zamawianiu wyjazdu nikt nic o tym nie mówi, o tym że jest od tego ubezpieczenie też wszystko wychodzi po fakcie

zypolek
Administrator

Wysłany: 2008-07-17, 15:29   

Ja również dowiedziałem się o istnieniu takiego ubezpieczenie z netu, polskie biura i agencje nie są zbyt wporządku :/

alex

Wysłany: 2008-08-19, 17:34   

ogólnie można rzec że biura podróży doprowadziły do tego że nikt już nie kupi ofert first minute

gord 
SKY CLUB-porażka!

Wysłany: 2008-09-18, 12:10   Hmmm dopłaty paliwowe

Właśnie przeglądając to forum (jestem tu nowy) dowiedziałem się o tym, że można ubezpieczyć się od wzrostu opłat paliwowych...
Cóż mam na to powiedzieć?
Oferty pośredników powinny zawierać pełną informację dla klientów - a w szcególności o prawach jakie mają. Nie tylko o obowiązkach. Zasadą uczciwego postępowania jest by obie strony miały jednakowe warunki przy zawieraniu umów. Niestety tak w przypadku SKY CLUB - ekskluzywnej marki Triady nie jest.
Nie kupowałem wycieczki do Tunezji w opcji last minut. Niestety wykupiłem 2 miesiące przed wylotem all inc do AZUR PLAZA. Po przeczytaniu opinii na różnych forach o tym hotelu pierwszy raz pożałowałem swej decyzji.
Drugi raz - po tym jak 23 dni przed wylotem dostałem informację o podwyżce w związku z podwyżką cen paliw przez przewoźnika - na wyloty w październiku!!

Niestety moje kilkakrotne kontakty (a w zasadzie próby) ze SKY CLUB kończyły się niepowodzeniem. W końcu któryś z pracowników działu reklamacji (nr tel. 012 410 16 20) powiedzial cytuję: "po co kupiłem wycieczkę w SKY CLUB?!". Już teraz - przed wyjazdem daje mi to wiele do myślenia o podejściu SKY CLUB, przecież ekskluzywnej marki TRAIDY, do klienta.
Zapłaciłeś - jesteś nasz!...

W załączeniu moja opinia o firmie SKY CLUB (też jest na forum).

Niestety widzę, że SKY CLUB to "firma", której daleko do uczciwości.
Lecę do Tunezji w październiku i podobnie - również na 4 dni wylotowe - zostały podniesione opłaty paliwowe.
Niestety jest to zgodne z regulaminem.
Za wyjazd zapłaciłem - o naiwny - w lipcu, a na 23 dni przed wylotem (mają prawo do 21 dni przed) otrzymałem skserowane pismo o podwyżkach opłat paliwowych - od osoby o 200 zł. Nie muszę dodawać, że płacąc teraz mam wylot do Tunezji za ok. 300 zł taniej, niż w sumie spotkało to mnie.
SKY CLUB STOSUJE NIEUCZCIWE PRAKTYKI - mając w swej ofercie gorsze hotele od konkurencji i dłuższy (ponad 2 godzinny) transfer z lotniska (w przypadku TUNEZJI). Konkurencyjne biura m.in ALFASTAR na wyjściu ma wyższe od SKY CLUB ceny o 150 - 200 zł, ale hotele lepsze (przy plaży), transfer dużo krótszy.
SKY CLUB orze jak może. Najpierw przyciąga ceną. A potem ją podwyższa. Chcę zaznaczyć, iż wszelkie kontakty z biurem są ograniczone. Do dziś nie mogę dostać informacji od przewoźnika o podwyżkach (jak piszą opłat paliwowych o 85% - 90%) na wyloty w październiku. Teraz akurat paliwo tanieje. Jest to wytrych dla nieuczciwych biur podróży, które informując o podwyżkach cen paliw, nie dokumentują tego, a "odbijają" sobie obniżenie ceny (w stosunku do konkurencji) by przyciągnąć naiwnych klientów.
Poza tym nie potrafią skonstruować PRAWIDŁOWEJ UMOWY, jaką podpisuje klient z biurem. To jest przecież dokument obowiązujący obie strony. Na tym (jak się okazuje nic nie znaczącym dla klienta dokumencie) widnieje pozycja - OPŁATA PALIWOWA. Nie miejcie złudzeń. Według jedynej słusznej interpretacji SKY CLUB - to jest ZALICZKA NA OPŁATĘ PALIWOWĄ. I na tej podstawie w SKY CLUB uważają, ze moga bezkarnie podnosić ceny paliwa o dowolny (w moim przypadku ponad 300% wzrost) procent, mimo iż w swoim piśmie (niehlujna kserokopia, podpis kogoś zeskanowany) piszą o 85%-90% (cóż za dokładność!) podwyżkach opłat paliwa przez przewoźnika.
Podejrzewam, że to jest zwykłe naciąganie klientów - których biuro SKY CLUB zresztą ma w głębokim poważaniu!.
NIE PODRÓŻUJCIE Z BIUREM SKY CLUB.
Jeśli to zrobicie na pewno zepsują wam wypoczynek.

LEPIEJ ZAPŁĄCIĆ WIĘCEJ U INNEGO OPERATORA, NIE ZWIĄZANEGO Z TRIADĄ I POJECHAĆ NA WYPOCZYNEK, KTÓRY GWARANTULE LUKSUS, WYGODĘ I BRAK ZSZARPANYCH NERWÓW!

Przeraża mnie to co zastanę na miejscu w Tunezji.
Czytam opinie o hotelu i przeważająca jest negatywna. Ci co piszą pozytywne, podając swoje namiary - nie odzywają się. Czyżby pracownicy SKY CLUB?...
Niech to wszystko będzie przestrogą dla tych którzy rozważają możliwość wyjazdu ze SKY CLUB

rpa

Wysłany: 2008-11-16, 21:13   

Odświeżę trochę... Również miałem problem ze wspomniamym biurem, jechaliśmy we trójkę i przez to w sumie dopłaciliśmy 900 zł i musieliśmy zrezygnować z jednej wycieczki fakultatywnej w Tunezji bo nie wyrobiliśmy się w budżecie. W tym roku na szczęscie jest już gwarancja stałej ceny...

Odpowiedz do tematu